zaterdag 24 mei 2014

Food: Lemon poppy seed muffins

eIk heb ooit de beste muffin gehad, bij Bagels and Beans, lemon poppy seed muffins. Toen ik thuis was heb ik gelijk het recept opgezocht, en ik heb er ook veel gevonden. Dit is mijn favoriete recept, met glazuur ook. Als je van citroen houdt, zoals ik, ben je echt dol op deze muffins! Ze zijn perfect als ontbijt, snack of toetje.


Ingrediënten:
Muffins:
2/3 cup suiker
Geraspte schil en sap van 1 citroen
2 cups bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepeltje baking soda
1/4 theelepeltje zout
3/4 cup zure room of gewone Griekse yoghurt
2 grote eieren
1 theelepeltje puur vanille extract
1 stick ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld

2 eetlepels maanzaad (poppy seeds)
Glazuur:
1 cup gezeefde suiker
2-3 eetlepels vers citroensap




Methode:
1.Voor de muffins: Plaats een rek in de oven en voorverwarm op 200 oC. Vet de muffinvormen in, of doe er papieren vormpjes in.
2. Wrijf de suiker en citroenrasp in je vingers bij elkaar tot de suiker vochtig is en je de citroen kan ruiken. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en zout erbij. Roer dit allemaal goed door. In een kleinere kom, roer de zure room/Griekse yoghurt, eieren, vanille, citroensap en gesmolten boter door elkaar tot alles gemengd is.
3. Giet de vloeibare ingrediënten over de droge ingrediënten en roer dit rustig tot het een beslag is. Niet te veel mixen. gooi de maanzaadjes erbij. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. 
4. Bak voor 18 tot 20 minuten, of totdat de bovenkanten goudbruin zijn en je een sateprikker in de mmuffin kan steken, en er weer schoon uit kan halen. Haal de muffins uit de oven en laat het afkoelen voor 5 minuten voordat je de muffins uit de vorm haalt. Laat de muffins compleet afkoelen voordat je het glazuur eroverheen doet. 
5. Het glazuur: Doe de suiker in een klein kommetje en giet er ongeveer 1 1/2 eetlepel citroensap bij. Mix het met een lepel om de suiker nat te maken, en doe er dan genoeg citroensap bij, een paar druppels per keer, totdat je een glazuur hebt. Dit kan je op de muffins gieten met dezelfde lepel.
 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten